Статии

Хомеопатија едноставно објаснета

Хомеопатија едноставно објаснета 25 Maj, 2017 Хомеопатијата е ефективен и научен систем на исцелување кој му помага на природното тежнеење на организмот да се излекува самиот себе. Хомеопатијата е метод кој го почитува принципот дека сите симптоми на болест се...

read more

Хомеопатија

Хомеопатија 05 Maj, 2015   Името хомеопатија потекнува од грчкиот збор homio што значи слично, и phatos што значи патње, сочуство… Самиот збор го потенцира главниот принцип на хомеопатијата similia similibus curentor, односно слично се лекува со слично....

read more

Компасот на нашето здравје

Компасот на нашето здравје 25 Maj, 2017   Компасот ни служи како навигациона алатка. Најважниот дел од оваа алатка е магнетизираната игла, но доколку не се обележат четирите правци под иглата, употребата на иглата е вон контекстот. Со која цел иглата би...

read more

Емоционална хомеопатија

Емоционална хомеопатија 23 Maj, 2017   Зошто постојат негативните емоционални карактеристики? Емоционална хомеопатија Наследуваме одредени особини исто како што наследуваме и одредени физички одлики. Начинот на кој реагираме на животните искуства води до...

read more
ГАИА

Бул. АСНОМ бр. 24 локал 3, 1000 Скопје
+389 70 72 36 31
+389 02 511 0234
info@homeopatija.com.mk

СЛЕДЕТЕ НЕ