13 дневен курс: 11-24 Мај 2015
“Пролет, расцветување и метаморфоза”

11-24
Maj, 2015

 

Драги пријатели на хомеопатијата,се надеваме дека Ве наоѓаме во добро расположение! Здружението Homeopathyvoice со радост ве поканува на првиот, и уникатен од овој вид, 13 дневен курс со учество на учители од The other song – Меѓународна академија за напредна хомеопатија од Бугарија. Повелете на овој сензационален настан во текот на месецот мај, со брилијантниот Раџан Шанкаран и неговите најталентирани следбеници, кои доаѓаат да го споделат највредното од нивното долгогодишно искуство!

Програма

Първа сесия – 11 – 12 май Др. Динеш Чохан
Изкуството при снемане на педиатрични случаи на живо.

Втора сесия – 13-14 майДр. Пареш Васани
„Да чуем източника“. Как да стигнем по – дълбоко в подсъзнанието, за да разпознаем източника, който то ни разкрива. Случаи от растителното, минералното и животинското царство.

Трета сесия – 15, 16 и 17 майДр. Раджан Шанкаран
От усещането към синергията – остри и хронични случаи на живо. Философия на снемането на трудни случаи с малко информация за пациента базирани основно на наблюдение. Случаи на живо.Очаквайте още по програмата.

Четвърта сесия – 18 и 19 майДр. Шекхар Алгунджи
Въведение в царствата.
Животинско царство – мекотели
Минерално царство – 2 ред
Растително царство – Solanaceae, Rubiaceae

20 май – почивен ден

Пета сесия – 21 и 22 майДр. Бовиша Джоши
Разбиране на животинското царство.
Разбиране на лекарствата от риби.
Характеристики на рибите.
Доказване на Chelmon rostatus.
Семейство Crustaceans.
Редки птици като Melopsitt undulates – случаи и
доказвания.
Характеристики на птиците и как да ги разбираме въпреки, че пациентът не говори за тях директно.

Шеста сесия – 23 и 24 майДр. Суджит Чатърджи
Подход при снемане на случаи с тежка патология, ракови случаи.
Случаи на живо.

Биографија на предавачите
Д-р Радџан Шанкаран

Д-р Раџан Шанкаран е роден во 1960 година во Мумбаи. Започнува да учи хомеопатија поттикнат од татко си Д-р П. Шанкаран. Во 1981 дипломира со златен медал на Хомеопатскиот медицински колеџ во Бомбај. Подоцна станува асистент-професор на Катедрата за репертоаризација при Смт. Хомеопатски медицински колеџ од Мумбаи и работи како почесен лекар во болницата од колеџот. Тој имал 12 учители, некои од нив се : Д-р П. Шанкаран, Д-р С.Р. Фатак (1896- 1982), Проф. Г. Витулкас, Д-р Чакраварти, Д-р Канџалал и многу други.

Во 1999 започнува да работи на класификацијата на Растителното кралство користејќи го своето 18 годишно клиничко искуство и исто така го воведува концептот на животно чувствување. Последователно создава хомеопатска програма за реперторизација VitalQuest. Таа ги содржи најновите податоци и увиди на Д-р Шанкаран за растителното, минералното и животинското кралство. Раџан Шанкаран создал уникатен систем за мијазматична анализа заснована на севкупното клиничко искуство кое го имал. Има издадено 20 книги, преведени на неколку јазици, последната со наслов „Similia to synergy“. Придонесот на Д-р Раџан Шанкаран за развивањето на хомеопатијата е од огромно значење. Во своите 33 години пракса работел за да воспостави хомеопатски систем кој дава постојани/конзистентни резултати. Неговата мудрост збогатила многу хомеопати низ светот. Тој има многу следбеници низ целито свет. Држи предавања во држави како Англија, Швајцарија, Франција, Белгија, Австрија Австралија, Русија, Грција, Америка, Холандија, Нов Зеланд, Германија, Шпанија. Пред три години ја создава The Other Song меѓународната академија за напредна хомеопатија во Мумбаи. Во Академијата предаваат 12 од неговите најталентирани ученици. Во моментов истите се светски познати предавачи.

Д-р Суџит Чатрџи

Д-р Суџит Чатрџи е класичен хомеопат, кој има пракса во Мумбаи која трае
веќе 27 години. Неговото познавање за преобразувањето на симптомите од
пациентите во рубрики (репертоизирање – моја забелешка) се уникатни.
Има направено докажување на неколку нови лекови како што е чоколадото, камфорот, Pipal (Ficus Religiosus), Bamyam (Ficus Indica) и Ураниум нитрат. Тој исто така брилијантно применува LM потенција во неговата пракса. Д-р Суџит е главен советник и високопочитуван член на факултетот The Other Song. Има разновидно и богато клиничко искуство во третманот на ракови со чудесни резултати.

Д-р Пареш Васани
Д-р Пареш Васани има успешна пракса која започнала пред 17 години. Има репутација за екстремно трпелива и смирена личност во текот на предавањата. Третирањето илјадници пациенти во Индија и низ светот му дало исклучително познавање за науката и уметноста на хомеопатијата. Исто така, тој е познат и како супервизор при земањето случаи. На тој начин им помага на другите хомеопати да достигнат до подлабоко разбирање и чувствување. Предавал во Индија, Израел, Јапонија, Северна Кореја, САД, Романија и неговите студенти високо го ценат јасното презентирање и концептите за учење. Тој е главната движечка сила во создавањето на хомеопатски софтвер VitalQuest, кој е заснован на Методот на чувствувањето од д-р Раџан Шанкаран.
Д-Р Динеш Чохан
Д-р Динеш Чохан практикува класична хомеопатија во Мумбаи, Индија и е познат по педијатриските случаи. Со својата проникливост и љубов кон хомеопатијата, тој е една од највлијателните фигури во современиот хомеопатски свет. Води семинари во различни држави, и е главен предавач на курсевите организирани од Хомеопатско истражување и добротворни цели, The Other Song и WISH, заедно со д-р Раџан Шанкаран и неговиот тим. Еден од главните фокуси му е пионерската работа за процесот на земање случаи, која е опишана како „научен интуитивен процес за набљудување случајот“. Методот е целосно научен и едноставен за применување. Д-р Динеш раководи со организацијата ABJF (непрофитна организација) со неговата сопруга д-р Урви Чохан, каде се обучуваат индиските хомеопати.
Д-Р Бовиша Џоши
Д-р Бовиша Џоши предава напредна хомеопатија низ целиот свет. Таа е меѓународно признат лекар хомеопат и обезбедува хомеопатско лекување на пациенти од сите општествени слоеви, возрасни групи и делови од светот. Таа има исклучителен придонес кон лекарствата од периодниот систем, и е пионер во проучувањето на големите мачки. Д- р Џоши раководи со движењето наречено „Едно подобро Јас“, програма која ја стимулира енергијата и квалитетот на животот од луѓето, кои се интересираат за сопственото здравје, ги учи како при стрес да го изведат најдоброто од себе си. Таа е позната по иновативното мислење и дополнителното усовршување на методот на чувствувањата.
Д-р Шекхар Алгунџи
Д-р Шекхар Алгунџи практикува хомеопатија од 1992 година во западните предградија од Мумбаи. Завршува на Хомеопатскиот медицински колеџ Venutai Yeshwantrao , а по тоа продолжува на Медицинскиот хомеопатски колеџ Panchasheel. Добива можност за постдипломски студии по хомеопатија во Pioneer универзитетот во Лондон, Обединетото Кралство под менторство на Luc Schaeffer и стана почесен член на Факултетот за хомеопатија од Малезија со неговата презентација „Душата – универзална енергија“. Смирен, артикулиран и трпелив – тоа се карактеристиките на д-р Алгунџи. Неговото искуство е вредно не само за него, туку и за неговите колеги од целиот свет. Во текот на 22-годишната пракса тој успеа да навлезе во чувствувањето на пациентот, другиот сет, отаде спознавачкиот ум, но и да има прилично научнички пристап. Тој се потпира и на двете – и на искуството, и на науката. Ваквото негово искуство, кое тој го предава преку неговите исклучителни ораторски вештини, води до квантен скок во хомеопатскиот сет.
Ценовник
Денови Цена
Цена за 13 дни 860.00 ЕU
При плаќање до 12.02.2015 800.00 ЕU
За групи от / над 15 човека –
750 ЕU
Цената включва симултанен
превод и кафе-паузи
За еден ден 75 ЕU
За 2 дена 155 EU
При плаќање до 12.02.2015 135 EU
Цена за 3 дена 235 EU
При плаќање до 12.02.2015 200 EU
За 6 дена 410 ЕU
За 6 дена и плаќање до 12 февруари 385 ЕU
За 7 дена и плаќање до 12 февруари 475 EU
За 7 дена и плаќање за курсисти до 12 март 435 EU
Ве молиме да го пополните формуларот за регистрирање, со кој ќе ја потврдите вашата уплата, кој ќе го испратите на e-mail: homeopathyvoice@abv.bg ! Истиот може да го спуштите од следниот линк www.Homeopathyvoice.eu , со кликање на „Цени“

Доколку сакате посета која не е наведена, за тоа пишете на e –mail <a href=”mailto: homeopathyvoice@abv.bg”> homeopathyvoice@abv.bg</a>.

  • Банкарска сметка за левови: BGN BG 16BPBI79421020714502 BIC BPBIBGSF
  • Поштенска банка Основа за уплата – Донација за здружението „Гласот на хомеопатијата“
  • Банкарска сметка за уплата во евра BG25BPBI7942140714501 BIC CODE> BPBIBGSF Eurobank/Postbank – Sofia – Bulgaria
  • Основа за уплата – Донација за здружението „Homeopathyvoice“

Контакти:
www.homeopathyvoice.eu
http://goo.gl/b7x4XVhomeopathyvoice@abv.bg
+359 889 919 889

Сместување:
http://www.bghotelier.com/detaili-hotel-club-informa – 18 лева за единечен кревет во двојна соба
http://jasminhotel.com/ 40 евра двојна соба
http://maxisofia.com/sofia/ – 55 евра за двојна соба со појадок.

Линкови:
Повеќе информации може да најдете тука: www.homeopathyvoice.eu
Сајт на The Other Song : http://floating-cove-9872.herokuapp.com/
Homeopathyvoice Association

ГАИА

Бул. АСНОМ бр. 24 локал 3, 1000 Скопје
+389 70 72 36 31
+389 2 511 0234
info@homeopatija.com.mk

СЛЕДЕТЕ НЕ
error: