Препарати кои се наменети за гастроинтестинални потешкотии со попатни  општи симптоми

Препарати кои се наменети за гастроинтестинални потешкотии со попатни општи симптоми

Pulsatilla Кај овој препарат гастроинтестиналните симптоми се променливи; чуствуваат тежина во епигастриумот и понекогаш раздразнителни болки. Често болките се резултат на конзумирање на мрсна храна (Pulsatilla е еден од основните препарати кои се издаваат во случаите...
Препарати кои имаат главен афинитет кон гастроинтестиналниот тракт со попатни емотивни проблеми

Препарати кои имаат главен афинитет кон гастроинтестиналниот тракт со попатни емотивни проблеми

Nux vomica Болниот се жали на грчеви и горење во пределот на епигастриумот; често има чуство на тежина. Потешкотиите се појавуваат најчето при прејадување и злоупотреба на алкохол и различни стимуланси (кафе, силни запршки и др.) или лекови. Се влошува час-два по...
Гастроинтестинален Тракт

Гастроинтестинален Тракт

Основни лекарства со дејство на гастроинтестиналниот тракт Lycopodium clavatum Диспепсија со метеоризам: кај болниот отекува стомакот веднаш по јадење, дури и во мали количини, подригнувањето и испуштањето на гасови не доведува до олеснување (Кај Nux vomica...
Хомеопатија едноставно објаснета

Хомеопатија едноставно објаснета

Хомеопатија едноставно објаснета 25 Maj, 2017 Хомеопатијата е ефективен и научен систем на исцелување кој му помага на природното тежнеење на организмот да се излекува самиот себе. Хомеопатијата е метод кој го почитува принципот дека сите симптоми на болест се...
Хомеопатија

Хомеопатија

Хомеопатија 05 Maj, 2015   Името хомеопатија потекнува од грчкиот збор homio што значи слично, и phatos што значи патње, сочуство… Самиот збор го потенцира главниот принцип на хомеопатијата similia similibus curentor, односно слично се лекува со слично....
error: